Încă o săptămâna, încă un episod cu recomandări pentru voi.
Filme, spectacole, piese de teatru, evenimente la care sigur v-ar plăcea să mergeți. Plus informații din lumea cărților și un articol dulce la final.
• Pe 15 noiembrie, de la ora 19:00, se deschide noul sezon expozițional la MNAC. Detalii despre eveniment și expoziții găsiți pe Facebook, aici.
• Nu vă faceți planuri pentru serile următoare și mergeți să savurați concertele de la Sala Radio din București. Programul complet este pe site.
Photo credit by: Roza Zah
• Spectacolul „Familia Jeleznov”, adaptare după „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki, direcția de scenă Gelu Colceag, încheie seria premierelor lunii noiembrie la Teatrul Mic, cu două repezentații programate la Sala Atelier (Str. Constantin Mille 16), în datele de 18 și 20 noiembrie, ora 18:30. Detalii, aici.
• Pe 8 noiembrie se joacă piesa „Mult zgomot pentru nimic” la Teatrul de Comedie din București, după William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban. Găsiți toate detaliile pe site.
• Docuart Fest găzduiește „Imagini Tactile”, un proiect ce a pus bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România, făcând primul pas pentru a încuraja cultura consumului de imagini tactile în comunitatea nevăzătorilor. Expoziția cu componentă multimedia cuprinde imagini accesibilizate prin tehnici specifice de reinterpretare a formelor şi printate în relief pe o hârtie specială, corelate cu descrieri ce pot fi uşor accesate prin telefonul mobil. Vernisaj este miercuri, 7 noiembrie, de la ora 16:00. Toate detaliile sunt pe Facebook.
• În perioada 7-11 noiembrie, orașul își deschide porțile la UrbanEye Film Festival. Ediția aceasta are ca temă principală locuirea, explorată sub diversele ei forme. Vor fi proiectate filme despre arhitecți contemporani semnificativi, despre noi abordări ale orașelor prin intermediul jocurilor, precum și alte subiecte relevante despre mediul construit. Toate detaliile sunt în evenimentul de pe Facebook.
• „Alice T.”, cel de-al şaselea lungmetraj semnat de Radu Muntean, o co-producţie România-Franţa-Suedia, intră în cinematografe pe 9 noiembrie. Filmul, la care Radu Muntean a semnat și scenariul alături de Alexandru Baciu, şi Răzvan Rădulescu, urmărește povestea adolescentei Alice Tarpan (Andra Guţi), de aproape 17 ani, în relaţia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), dar și cu propria ei maturizare, mai ales după ce mama ei adoptivă a aflat că este însărcinată. Toate detaliile despre proiecții sunt pe pagina de Facebook a filmului.
• „Morometii 2” intra in cinematografe din 16 noiembrie. Filmul continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pămînt pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Urmăriți pagina de Facebook pentru update-uri și program.
• Pe 10 noiembrie au loc proiectiile finaliste în cursa pentru Premiul LUX 2018, la Cinema PRO, Bucureşti. Toate cele trei filme au în centru personaje feminine și pun în discuție sensul și importanța acțiunilor individuale în aceste vremuri dificile. Toate detaliile despre eveniment sunt aici.
• Veste bună! Autorul Trilogiei Moscovei și al volumului istoric „Romanovii (1613-1918)”, Simon Sebag Montefiore, vine în România la invitația Editurii Trei. Informațiile complete sunt aici.
• Se lansează biblioteca viitorului. Va conține 100 de manuscrise originale ce vor fi citite pentru prima oară în 2114. Descoperiți aici toate detaliile acstui proiect unic în lume.
• BBC Culture spune povestea lui Luis Buñuel, cel mai important regizor de film spaniol, într-un articol complet pe care îl puteți citi aici.
• Iar la final, ceva dulce. Salvador Dali a conceput ambalajul acadelelor Chupa Chups în Spania, ciocolata Cri Cri din Venezuela a fost inventată într-un garaj, iar ciocolata Bacio din Italia vine împachetată în bilețele de dragoste. Citește aici care sunt poveștile din spatele celor mai celebre dulciuri din lume.
No Comments