După o perioadă lungă de așteptare, restaurantele au primit în sfârșit undă verde pentru redeschidere. O gură de aer care-i ajută pe toți să supraviețuiască unui an atât de dificil.
Marcăm momentul printr-un articol despre restaurantele speciale ale lumii: șase localuri care găzduiesc colecții de artă la fel de bune ca mâncărurile pe care le prepară.
Bibo, Hong Kong
Pe lângă meniul franțuzesc, Bibo are un interior inspirat din curentul parizian Art Deco al anilor 1930 și găzduiește o colecție vibrantă de tablouri de la Jean-Michel Basquiat, Jeff Koons, Bansky, JR, Invader și Mr Brainwash.
La Colombe D’Or, Provence
S-a deschis în 1920 ca un café-bar pe dealurile de lângă Nisa, însă a căpătat o reputație gastronomică formidabilă și o colecție de artă pe măsură. Léger, Braque, Matisse, Picasso, Calder și Miró au acceptat să picteze în schimbul cazării și mesei la restaurant și au transformat localul într-o operă de artă, la propriu.
Osteria Francescana, Modena
Pereții acestui restaurant de trei stele Michelin din Modena găzduiesc opere ale artiștilor Maurizio Cattelan, Gavin Turk, Ceal Floyer, Olafur Eliasson și Joseph Beuys, de care patronul Massimo Bottara este foarte pasionat.
Kronenhalle, Zurich
Deschis ca o berărie în 1924, restaurantul elvețian al Huldei Zumsteg a devenit în curând locul preferat al celebrităților. Coco Chanel, Albert Einstein și Sigmund Freud i-au trecut pragul. Legenda spune că James Hoyce a scris cea mai mare parte a romanului „Ulise” stând la masa 17. Astăzi, restaurantul găzduiește opere de artă de la Georges Braque, Marc Chagall, Paul Klee, Wassily Kandinsky, Robert Rauschenberg și Pierre Bonnard.
Pharmacy 2, Londra
Restaurantul este o colaborare dintre Damien Hirst și Mark Mix, o reproducere perfectă a restaurantului cu același nume din filmul „Notting Hill”. Toate piesele de artă din interior îi aparțin lui Damien Hirst.
Le Gavroche, Londra
Acest restaurant franțuzesc din Upper Brook Street oferă o experiență culinară completă și o colecție de piese de artă semnate de Picasso, Giacometti, Miro și Dali.
No Comments