Despre mine

Ana-Maria Onisei © Petrică Tănase

© Petrică Tănase

Cu o experiență de peste șapte ani în presa scrisă, și peste patru ani în sfera comunicării, îmi folosesc  pasiunea și ce-am învățat – tehnică de interviu, tehnică de documentare și tehnică de redactare – pentru a crea strategii de comunicare și pentru a genera conținut relevant.

În comunicare:

  • cel mai mult îmi place să privesc o provocare dintr-o dublă perspectivă și să transfer experiența jurnalistică în conectarea celor două lumi, și în media națională și în media internațională, pentru rezultate de o vizibilitate palpabilă.

Ca jurnalist:

  • decupez felii de realitate din viețile unor oameni ca noi ajunși mari (personalități publice) sau din cele ale unor oameni simpli cu destine la fel de extraordinare fiindcă cred că poveștile celorlalți au puterea de a ne apropia pe noi de noi și de a ne face să creștem pe dinăuntru.

Am lucrat pentru Adevărul, Suplimentul de cultură, Mediafax, Esquire România și pentru Dilema Veche.

În domeniul comunicării, sunt consultant pentru Festivalului Internațional George Enescu, unul dintre cele mai mari evenimente culturale internaționale organizate de România. De asemenea, dețin în prezent în portofoliu mai mulți artiști și proiecte de business.

De-a lungul timpului, în calitate de consultant de comunicare în echipa firmei OMA Vision, am contribuit la comunicarea unor evenimente majore precum: comunicarea primei serii de concerte susținute de André Rieu la București, Copiii fără etichete – o campanie pentru Salvați Copiii România, cel de-al șaptelea Congres de Pace al Mediators Beyond Borders desfășurat în premieră la București, primul recital al pianistei Valentina Lisitsa în România, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound etc.

Timp de trei luni, în anul 2012, am fost bursier ICR Londra, fiind implicată direct în promovarea evenimentelor românești din cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra, care s-a desfășurat în paralel cu Jocurile Olimpice. Ca jurnalist, am transmis pentru ziarul Cotidianul de la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

Particip ca speaker în cadrul unor evenimente de comunicare și sunt prezentă ca voce de specialist în mass-media.

Țin mult la interviurile cu personalități internaționale pe care am avut bucuria să le fac: Amos Oz, Rudy Giuliani, Pascal Bruckner, Helene Grimaud, Irvine Welsh, Johnatan Coe și mulți alții.

Și cred tare, tare că societatea poate fi transformată prin accesul la valorile culturale.

N-aș putea să trăiesc fără trei lucruri: emoție, sinceritate și intimitate.