Am pregătit un episod cu recomandări pentru voi. Evenimente culturale, lansări de carte, filme, piese de teatru și un strop de medicină pentru suflet la final.
• Pe 14 noiembrie începe Gaudeamus, iar Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă cu peste 1000 de titluri, 70 de cărți-eveniment, 28 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori și jurnaliști celebri. Jurnalistul și scriitorul francez Thierry Wolton, autorul trilogiei O istorie mondială a comunismului, va fi prezent la București, la Gaudeamus 2018, în perioada 16–17 noiembrie, cu ocazia lansării ediției în limba română a primului volum. A 25-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus va avea loc în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.
• În perioada 18-25 noiembrie are loc Festivalul RadiRo 2018, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio. Cea mai veche orchestră radio din lume – MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) – va susține două concerte extraordinare la București. Programul oficial este pe http://www.radirofestival.ro
• Din 1 6noiembrie, regizorul Gaspar Noé revine pe marile ecrane cu o nouă provocare, „Climax”. Repetiția unor dansatori se transformă într-un coșmar halucinant. Poate și din cauză că, în noaptea aceea, sangria a avut o rețetă mai „specială”. Detalii, pe pagina de Facebook Independența Film.
• Pe 23 noiembrie, îl vedem pe actorul Horațiu Mălăele în spectacolul „Sunt un orb”. După mai bine de zece ani de la prima punere în scenă a recitalului, actorul revine, la cererea publicului, pe scena Arena Pub din Regie. Detalii, pe Facebook.
• Festivalul de Psihanaliza si Film – ediţia a VII-a: „Fantomele prezentului” – se va desfăşura anul acesta în perioada 22-25 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului. Conform tradiției începute odată cu ”Ecranul și divanul”, fiecare vizionare este însoţită de o sesiune de comentarii și interpretări în cheie psy, susţinută de un psihanalist sau un psiholog reputat, care, în dialog cu publicul, desluşeşte încrengăturile psihanalitice pe care temele cinematografice le aduc cu sine. . Detalii, pe Facebook.
• Radu Păltineanu revine în România după 3 ani și trei luni pe bicicletă, traversând continentul american de la nord la sud! Ești așteptat la povești fascinante pe 16 noiembrie, de la ora 19:00, la Pura Vida Sky Bar & Hostel București. Detalii, în eveniment.
• “Don Juan” revine pe scena Teatrului de Comedie după aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta, într-un strai nou croit pe măsura vremurilor noastre de regizorii Andrei și Andreea Grosu, revizuindu-și tehnicile de cucerire și făcând noi victime în rândul spectatoarelor. Pe 15 noiembrie, la Teatrul de Comedie.
• Tată și fiu, un singur suflet în două trupuri. Țambal și tobe – instrumente diferite, același Talent! Marius Mihalache și Lorin Mihalache cântă împreună, între pământ și cer drumul se deschide cu o singură cheie, cheia Sol. „Săftița”, la TNB, pe 23 și 24 noiembrie, la Sala Studio!
• Pe 23 noiembrie mergeți să vedeți „De ce fierbe copilul în mămăligă” la POINT. Spectacolul este marele câștigător al Festivalului de Teatru Bacău Fest Monodrame 2018. A câștigat toate cele trei premii: Marele Premiu, Premiul „Dinu Apetrei” Actori pentru Actori, Premiul Ștefan Iordache. Detalii, pe Facebook.
• BBC.com propune cele 10 cărți numai bune de citit pentru luna noiembrie. Le găsiți aici.
• BBC Culture a făcut o listă cu cele 100 de povești din literatură care au schimbat lunea. Toate sunt aici.
• Medicii britanici au început să prescrie artă și cultură pacienților. Toate detaliile sunt pe site-ul OpenCulture.
No Comments