Castelul Ozu își așteaptă turiștii cu trompete, steaguri și reprezentații tradiționale de dans.
Pe toate cele patru insule principale ale Japoniei, castelele „shiro” în alb și negru veghează din vârfurile dealurilor și de pe malurile râurilor. Aceste fortărețe tradiționale din lemn au aparținut cândva lorzilor feudali, care își intimidau rivalii cu locuințe luxoase, cu rol de apărare.
Se estimează că erau peste 5000 de astfel de castele în întreaga Japonie în secolul 17, însă doar 1000 au supraviețuit până astăzi.
Din ce în ce mai multe astfel de clădiri au fost transformate în monumente istorice și muzee, iar unele au fost demolate și reconstruite pe aceeași structură.
Este și cazul Castelului Ozu, aflat într-un fost oraș industrial, cu același nume, în sudul insulei japoneze Shikoku. A fost demolat la finalul secolului 19 și reconstruit după designul original din secolul 17. Din 2004, primește din nou vizitatori.
Acum, pe măsură ce Japonia începe să își redeschidă granițele, castelul a devenit hotel de lux, primul de acest tip care le permite călătorilor să doarmă în interiorul său.
Doar șase oaspeți se pot caza în același timp, iar până la finalul anului 2020, sunt permise doar 30 de cazări pentru o singură noapte. Costul este de de 7100 de lire/noapte pentru doi oaspeți și de 710 de lire pentru fiecare persoană în plus. Dacă sunteți un grup de șase prieteni, vă costă 1670 de lire de persoană.
Pare mult, însă cazarea include o ceremonie tradițională de bun venit cu trompete, steaguri și kagura (dans tradițional din Japonia).
Cina este servită într-unul dintre cele patru etaje ale castelului și este urmată de sake și poezie sub clar de lună. Chiar dacă nu există toaletă sau aer condiționat în clădirea principală, au fost construite un lounge și o baie de lux în complex.
A doua zi dimineața, veți putea lua micul dejun în ceainăria Garyu Sanso, cu vedere la râul Hiji.
Pe întreaga perioadă a șederii, veți fi încurajați să purtați kimonouri tradiționale sau veșminte de luptători japonezi.
Cum vi se pare experiența? Ați încerca?
No Comments