Ți-am pregătit recomandările culturale ale săptămânii. Expoziții, festivaluri, piese de teatru, filme și lansări de carte, pentru un sfârșit de iulie pe care să-l trăiești zâmbind.
• După cinci ani în care expertiza ei curatorială a cimentat profilul Festivalului internațional de film documentar fARAD, Mona Nicoară, directorul artistic și co-fondator al festivalului, predă ștafeta. Noul director artistic fARAD este Dimitris Kerkinos, o voce recunoscută în industria filmului european și un foarte experimentat curator de film documentar.
Desfășurată între 2-6 octombrie 2019, cea de-a șasea ediție fARAD aduce pe ecrane, ca în fiecare an, o selecție de filme care explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității, reunite sub tema Harta și Teritoriile.
Programul integral al festivalului va fi anunțat la începutul lunii septembrie pe www.farad.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.
• A șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate te așteaptă și în anul acesta pe #stradaArmenească.
• Miercuri seară ești asteptat la o degustare de vin și podcast în laboratorul „Față / Verso”, un proiect cu cititori binedispuși, despre cărți de ficțiune. Cu acest prilej, faci cunoștință cu echipa proiectului și testezi cum se aude primul episod „Față / Verso”, în care Simina Popa și Claudiu Sfirschi-Lăudat, gazdele acestei serii de podcasturi, au stat de vorbă cu scriitorul Tudor Ganea despre cel mai recent roman al său, „8”, apărut la Editura Polirom. În plus, poți asculta un fragment din roman în lectura actorului Alexandru Mike Gheorghiu.
• ”Ce este, este destul de complicat”
Luni, 22 iulie, ora 19:00
Auditorium, MARe/Muzeul de Artă Recentă
Bulevardul Primăverii 15, București
Intrare: 15 lei/persoană
Înscriere la gift.shop@mare.ro
Un poet, un galerist și un muzeu.
Sorin Ghergut este poetul.
Dan Popescu este galeristul.
MARe este muzeul.
• Joi, 18 iulie, începând cu ora 18:00, eşti invitat la deschiderea spațiului expozițional alăturat grădinii Modul Cărturești, care găzduiește o expoziție de murale cu Realitate Augmentată pregătită de One Night Gallery împreună cu artiștii Ioana Truşcă, Raul Ciceu și Bogdan Moraru.
Animațiile muralelor vor putea fi descoperite prin aplicația dARe by Samsung.
• Joi – 18 iulie – pe terasa Berăriei H te așteaptă o seară magică cu armonii de ghitară portugheză și muzică FADO de la ea de acasă.
Pe scenă urcă artistul portughez ??????? ????? care promite un show inedit, menit să aducă atmosfera și veselia Lisabonei tocmai aici, pe marginea lacului Herăstrău. Intrarea este liberă.
• Miercuri, 17 iulie, și joi, 18 iulie, de la ora 21:00, în programul Seara Filmului Românesc vor fi proiectate scurtmetraje românești de Emanuel Pârvu, Bogdan Ilieșiu, Adina Dulcu și Bogdan Mureșanu, filme aflate în programul Short Film Corner prezentat la Festivalul de film de la Cannes – 2019 – și încă două scurtmetraje regizate de Adi Voicu, unul dintre el fiind selectat în competiția oficială de scurtmetraje din secțiunea Semaine de la Critique.
După proiecția din seara de 17 iulie, o parte dintre realizatorii scurtmetrajelor va fi prezentă pentru o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.
• O operă clasică tradusă într-un Hamlet contemporan, un regizor vizionar, o trupă atipică, tânără și vie de actori, spații neconvenționale de joc, un mesaj social.
Pe 18 iulie, la ARCUB Gabroveni.
• unteatru te invită la ziua lui de naștere, împlinește 9 ani pe 25 iulie 2019.
Este ediția cu numărul 5 și este plină de premiere, avampremiere și surprize plăcute.
Notează-ți în calendar, ai program Zilele unteatru din 24 iulie până în 28 iulie.
• Un spectacol de Andrea Gavriliu – rezemată de Ștefan Lupu.
„Zic Zac” vorbește despre etapele unei relații, simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filozofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea.
Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor și mai ales, Muzică!
Pe 19 iulie, la POINT.
texte GELLU NAUM
Cu: Oana PELLEA şi Cristina CASIAN
scenografia Vladimir TURTURICA
lumini Ştefan VASILESCU
sunet Horia MURGU
regia Mariana CĂMĂRĂŞAN
”Seară de seară, la spectacol, sunt absolut uimită de felul în care se trag cuvintele unele pe altele. Există texte care te înnobilează ca artist. Ăsta e un astfel de text. Și de test. Senzația mea este că trebuia să mi se întămple această întâlnire. Mulțumesc domnule Naum că ne îngăduiți“. – Oana Pellea
• Nu rata primul film din lume pictat in intregime.
Un thriller captivant despre controversata moarte a lui Van Gogh si un triumf artistic ce trebuie vazut in sala de cinema.
In filmul Cu drag, Van Gogh performanța unor actori de marca (Douglas Booth, Saoirse Ronan, Jerome Flynn si multi altii ) se combina cu performanta a 125 de pictori profesionisti si a animatiei digitale.
„Cu drag, Van Gogh”, pe 4 august, la Cinema Elvire Popesco.
• Jazzin’ TNB este găzduit de Amfiteatrul în aer liber, unde ești așteptat să redescoperi acest gen muzical la înălțime. Jazzin’ TNB nu este doar un eveniment muzical dedicat cunoscătorilor de jazz, ci și un prilej de a aduce în inimile unui public mai puțin inițiat, tainele și magia jazz-ului, creând o experiență unică.
Următorul eveniment din cadrul programului este *JAZZ FUZZ* – un adevărat tratament acustic, propus de Luiza Zan într-un mix aparte, alături de Albert Tajti, Michael Acker și invitatul lor surpriză.
Pe 25 iulie 2019, la ora 21:00.
• Poezia contemporană revine în District 40, începând cu 12 iulie, în cadrul Nocturnelor de Poezie care se vor desfășura în fiecare vineri, de la ora 21.00, timp de opt săptămâni, până pe 13 septembrie, pe terasa blocului Magheru One.
• Sotheby a anunțat prima licitație de teniși din istoria sa.
• Aici poți vedea sculpturi în relief realizate din hârtie și doar cu ajutorul mâinilor.
• Muzeul Smithsonian este interesat să expună artă realizată de copiii migranți.
• Ești curios cum se aude prima înregistrare a vocii umane? O poți asculta aici.
No Comments